tisdag 9 februari 2016

Solvalla 13 FebruariV75-1

Första omgången sätter väl lite tonen på omgången. Solvalla är ökänt för sina favoriter, men det finns många ”roliga” i det här loppet. Själv tittar jag på 7 Augustus F, 6 Diggers Elias och 1 Love Lini. Tycker det går att fälla favoriten med både dem och andra motbud som 3 Premier Kronos.

V75-2
Det känns som att det här loppet kan låsas på 5 Natalie de Vie och 7 Celebreighter om man bara tittar på procenten. Därefter följer 11 Jetset, 1 Carame och 2 Caddie Jasmina. Av dem känns 11 Jetset mest intressant. 5-7-11 borde väl räcka egentligen.

V75-3
Efter senaste omgången känns det fel att plocka bort 4 On Hold. 2 Nahar har varit ur slag, men förr eller senare vaknar hästen som är klart bäst egentligen. Det känns även slarvigt att spricka på 3 Candor Hall och 7 Food Money. Tycker ändå det är en stark favorit i 5 Ed you och kan man bara strecka två skulle nog mitt andra streck gå till Nahar trots allt. Men Ed you kan mycket väl vinna.

V75-4
Lika bra att spika 15 On Track Piraten. 33% är bra, men den lär väl öka. Visst finns det bra hästar, men inte emot OTP.

V75-5
Tycker 1 Master Crowe är ett måste streck – 80% i segerprocent och Peter Ingves. Aftonbladet spikar 8 Thaitec – nej, verkligen ingen spik.

V75-6
Vill lyfta två hästar som kan ha viss chans då Bergharn har bakspår. 8 Yoggi Composite från bökigt läge och 2 Scampi som kanske leder hela vägen och har form. Tycker faktiskt inte Berghs häst är en spik, får se vad han säger på Fredag dock.

V75-7
10 Windy Ways är min första häst. Flera andra hästar får betraktas som luringar: 11 Pebbe Simoni, 7 Mr Vox, 2 Bergshults Leffe. De tre nämnda har nyligen vunnit och kan vinna igen. Vinnare på V75 liksom de som varit tvåa är värda att se upp med.

Som vanligt är jag inte nöjd med kvällstidningarnas spikar; däremot kan deras rank och deras 2:a och 3:e hästar mycket väl vara vinnare; så var det ju i lördags. Guiden var hyfsat bra ute igen.

5-1-3-4-5-3-1

Två tipsettor samt att deras Varning på¨6 Miss Prelong satt som en smäck. Den hästen fanns även i kvällstidningarna, men föll bort för mig i slutspurten. 10 Arkansas Rose var dessutom deras skrällbud. 

Det brukar vara favoritparader på Solvalla så jag rekommenderar reducerat system och att man tar med favoriterna, men rankar ned de man tror minst på. 

Mitt huvudbolag Alphavågen kör 100 kr andelen på Lördag. Sänker förmodligen till 50 kr andelen framöver.
https://tillsammans.atg.se/inbjudan/95VF-NW4C-12293

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar